Ελαφόνησος, ξεχωριστή και μαγευτική


Ελαφόνησος, ξεχωριστή και μαγευτικήΗ Ελαφόνησος που θεωρείται το νησί των πειρατών, γοητεύει και σαγηνεύει τους επισκέπτες με τα τουρκουάζ κρυστάλλινα νερά της, τις υπέροχες και καταπληκτικές παράλιες της, τους πανέμορφους ελαιώνες και την γοητεία του τοπίου της.

Η Ελαφόνησος ανήκει στο νομό Λακωνίας και βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό άκρο της Πελοποννήσου και έχει έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ανατολικά της, βρίσκεται η Νεάπολη  ashrae 62.1, api 1104, aws d1.1

Αυτό το όμορφο νησί είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις μοναδικές και πολύ καθαρές παραλίες του.
Κατά την διάρκεια του 16ου και 17ου αιώνα, η Ελαφόνησος ήταν βάση πειρατών και κουρσάρων. Μέχρι και σήμερα, η Ελαφόνησος αποτελεί το κύριο πέρασμα των πλοίων προς την ανατολική Μεσόγειο.

Ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες κατοίκους τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι, το νησί γίνεται ένας ιδανικός προορισμός για πολλούς τουρίστες.

Στην Ελαφόνησο υπάρχουν πολλά καταλύματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών προκειμένου να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις και εγγυώνται αξέχαστες διακοπές σ’ αυτό το όμορφο νησί.

Το καλοκαίρι, για την νυχτερινή σας διασκέδαση λειτουργούν αρκετά εστιατόρια, καφετέριες και bars και επίσης θα βρείτε internet cafe, φούρνους, super market και ένα mini market, βενζινάδικο, φαρμακείο, μαγαζιά με τοπικά προϊόντα , παραδοσιακά γλυκά, χειροτεχνίες, δώρα και σουβενίρ.

Στην Ελαφόνησο θα βρείτε άφθονο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά σε μεγάλη ποικιλία αφού η περιοχή είναι γνωστή για έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στην Ελλάδα. Μπορείτε να γευτείτε το φρέσκο ψάρι στις γραφικές ταβέρνες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα.
Λέγεται ότι το όνομα του Ελαφονησίου στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης προέρχεται από τους ψαράδες της Ελαφονήσου ASME B31.3που έφτασαν εκεί και είδαν το χρυσό-πράσινο-μπλε χρώμα της θάλασσας. Αμέσως κατάλαβαν ότι η παραλία έμοιαζε στο χρώμα με τις παραλίες του Σίμου, της Παναγιάς και άλλων.

Δείτε την συλλογή φωτογραφιών για τις παραλίες της ΕλαφονήσουΠρέπει να αναφερθεί ότι η Ελαφόνησος δεν ήταν πάντα νησί αλλά ενωμένη με μικρή λωρίδα με την ηπειρωτική χώρα. Ο διαχωρισμός της από την ηπειρωτική χώρα έγινε μετά από σεισμό που χρονολογείται περίπου στον 6ο αιώνα.
Το όνομα της Ελαφονήσου (το νησί του ελαφιού), πιθανότατα προσήλθε από το πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή στην αρχαιότητα.
Ο Παυσανίας αναφέρει ότι η περιοχή ήταν αφιερωμένη στην θεά του κυνηγίου, την Άρτεμις.
Επίσης, όπως αναφέρεται από τον Παυσανία, η περιοχή δεν ήταν νησί αλλά χερσόνησος και ονομαζόταν Όνου Γνάθος.
api 1104, aws d1.1, ashrae 90.1
Πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στις 6-9 του Ιουλίου και περιλαμβάνουν την ενοποίηση της Ελαφονήσου με την Ελλάδα (με την απελευθέρωση των Ιονίων Νήσων) και τον εορτασμό asme standards των εγκαινίων της Εκκλησίας του πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα της Ελαφονήσου.
Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, λαμβάνουν χώρα μερικές εκδηλώσεις προς τιμήν των ψαράδων, με έντονο νησιωτικό χαρακτήρα, που οργανώνονται από την ένωση των ψαράδων.