Παραλίες στην Ελαφόνησο


Ελαφόνησος. Παραλία ΣίμουΣτο νησί τον πρώτο λόγο έχουν οι υπέροχες παραλίες, με σήμα κατατεθέν την εκπληκτική αμμώδη παραλία του Σίμουaws d1.1, ashrae 90.1, asme a17.1
Πρόκειται για μια μεγάλη ακτή που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και έχει υπέροχη θέα προς το νησί των Κυθήρων. Η χρυσαφένια αμμουδιά της είναι ψιλή σαν ζάχαρη και τα καθαρά νερά της γοητεύουν τον επισκέπτη με τα κοραλένια χρώματά τους. Χαρακτηριστικό της παραλίας δε, είναι η παρατεταγμενοι αμμόλοφοι που φτάνουν έως και 10 μέτρα ύψος.

Η παραλία της Παναγίας βρίσκεται στο Δυτικό τμήμα του νησιού. Είναι εξίσου όμορφη, στρωμμένη ομοιόμορφα με άμμο και ο βυθός της asme standardsδιαθέτει μια πανδαισία χρωμάτων με πλούσια χλωρίδα γι αυτό και ενδύκνειται για ατελείωτες υποβρύχιες εξερευνήσεις. Η περιοχή έχει αναπτυγμένη βλάστηση με κέδρους όπου ξεφυτρώνουν στην κυριολεξία μέσα από την άμμο και σπάνια λουλούδια.

Δείτε την συλλογή φωτογραφιών για τις παραλίες της Ελαφονήσου Η παραλία της Λεύκης βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο στην στη δυτική πλευρά του νησιού, με λίγη ολόλευκη αμμουδιά, βραχάκια έξω έξω και μοναδικά χρώματα της θάλασσας. Είναι το μοναδικό ασφαλές απάγκιο στους Νότιους - Νοτιοδυτικούς ανέμους.
Ο όρμος της Λεύκης είναι σημαντικός ψαρότοπος.ashrae 90.1, asme a17.1, ASME Y14.5 ASME B31.3

Αλλες παραλίες που θα βρείτε στο νησί είναι το Κοντογόνι, ο Καλογεράς, ο Αγλύφτης και άλλες.

Στο νησί διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές με καϊκάκια για αξέχαστες περιηγήσεις στις παραλίες και μια ολοκληρωμένη γνωριμία με αυτόν τον πανέμορφο τόπο.

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αδαμαντιάδη

 

Διαμονή

Για τη διαμονή σας στην Ελαφόνησο και την γύρω περιοχή, μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες, στούντιος και επιπλωμένα διαμερίσματα.
Στην Ελαφόνησο, υπάρχουν επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, στούντιος, ξενώνες κλπ.), που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση για μια ευχάριστη και απολαυστική παραμονή. Επιλεγμένες προτάσεις και προσφορές διαμονής μπορείτε να δείτε παρακάτω.Διασκέδαση

Για την διασκέδασή σας στην Ελαφόνησο και τις γύρω περιοχές θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (δραστηριότητες, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ κλπ.), παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα, με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας.